Als er iemand tegen file is dan ben ik het wel! Ik probeer de spits zoveel mogelijk te mijden. Samen met mijn collega’s van Twente Mobiel heb ik een aantal leuke acties bedacht en vandaag wil ik jullie graag kennis laten maken met de 3 belangrijkste.

Pendle.nl
Wil jij weten wat voor jou de goedkoopste manier van reizen is? Dan kan je terecht bij Pendle.nl. In 4 makkelijke stappen vertel je hoe je naar je werk reist. Pendle.nl rekent uit wat dat kost en welke alternatieven je hebt. Zo kan bijvoorbeeld het openbaar vervoer ineens veel goedkoper blijken dan verwacht. Je kan zelf kiezen welke opties je mee wilt nemen in je besluit. De vragenlijst is gemakkelijk in te vullen en je ziet meteen het resultaat!

Tim’s​ ​Control​ ​Room
Ja je leest het goed: Hier kun je mij ook vinden. Dat wil niet zeggen dat ik de hele dag het verkeer aan het regelen ben hoor. Nee, via de website kijk je zelf online hoe druk het is op de weg. Via live beelden zie je verspreid door Twente de drukste verkeersknooppunten. Zo kan je precies inschatten welke route het snelst is of, wanneer mogelijk, de reis nog even uitstellen als het vast staat. Natuurlijk gebruik je Tim’s Control Room alleen voordat je de weg op gaat en niet tijdens het rijden.

Fietsmaatjes
Ik ga meestal op mijn fiets naar het werk. De Fietsmaatjes actie beloont ook de mensen die nu al naar hun werk fietsen. Ideaal! Als fietser kan ik namelijk tot vier collega’s die normaal met de auto komen, aansporen ook een Fietsmaatje te worden. Voor elke keer dat zij de auto laten staan en met de fiets reizen, ontvangen wij allebei geld. Het bedrag kan in de loopperiode van vijf maanden oplopen tot honderden euro’s. Dat is niet alleen fijn voor de portemonnee, maar ook nog eens gezond voor je collega’s. Een win win situatie voor iedereen! De actie is al gestart en inmiddels zijn er geen plekken meer beschikbaar. Je kunt jezelf wel op de wachtlijst zetten, mochten er Fietsmaatjes afvallen. Heb je interesse om in de toekomst mee te doen aan Fietsmaatjes? Meld je dan hier aan, dan houd ik je op de hoogte!

Houd mijn website, facebookpagina en Twitter ook goed in de gaten voor toekomstige acties.

Deel dit bericht:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Reageer op dit artikel