Als er iemand tegen file is dan ben ik het wel! Ik probeer de spits zoveel mogelijk te mijden. Samen met mijn collega’s van Twente Mobiel heb ik een aantal leuke acties bedacht en vandaag wil ik jullie graag kennis laten maken met de 4 belangrijkste.

Fietsmaatjes
Ik ga meestal op mijn fiets naar het werk. Het Fietsmaatjes programma beloont ook de mensen die nu al naar hun werk fietsen. Ideaal! Als fietser kan ik namelijk tot vier collega’s die normaal met de auto komen, aansporen ook een Fietsmaatje te worden. Voor elke keer dat zij de auto laten staan en met de fiets reizen, ontvangen wij allebei geld. Het bedrag kan in de loopperiode van vijf maanden oplopen tot honderden euro’s. Dat is niet alleen fijn voor de portemonnee, maar ook nog eens gezond voor je collega’s. Een win win situatie voor iedereen! De actie is al gestart en nieuwe bedrijven kunnen zich niet meer registreren. Maar als je bedrijf meedoet, kun jij je wel nog aanmelden.

Pendle.nl
Wil jij weten wat voor jou de goedkoopste manier van reizen is? Dan kan je terecht bij Pendle.nl. In 4 makkelijke stappen vertel je hoe je naar je werk reist. Pendle.nl rekent uit wat dat kost en welke alternatieven je hebt. Zo kan bijvoorbeeld het openbaar vervoer ineens veel goedkoper blijken dan verwacht. Je kan zelf kiezen welke opties je mee wilt nemen in je besluit. De vragenlijst is gemakkelijk in te vullen en je ziet meteen het resultaat!

Tim’s​ ​Control​ ​Room
Ja je leest het goed: Hier kun je mij ook vinden. Dat wil niet zeggen dat ik de hele dag het verkeer aan het regelen ben hoor. Nee, via de website kijk je zelf online hoe druk het is op de weg. Via live beelden zie je verspreid door Twente de drukste verkeersknooppunten. Zo kan je precies inschatten welke route het snelst is of, wanneer mogelijk, de reis nog even uitstellen als het vast staat. Natuurlijk gebruik je Tim’s Control Room alleen voordat je de weg op gaat en niet tijdens het rijden.

Carpoollega
Carpoollega is een nieuw project. De actie is gestart op vier bedrijventerreinen in Hengelo, Almelo en in Zwolle. Het idee is om op een makkelijke manier collega’s te vinden om mee te carpoolen. Misschien woont jouw collega wel op de route naar jouw werk? Of werkt jouw achterbuurman bij je in de buurt? Via de website kun je je per bedrijventerrein inschrijven en zo matchen met carpoolers in de buurt. Want een auto delen is niet alleen milieuvriendelijk, het is ook nog eens goedkoper en een stuk gezelliger! En je draagt zo bij aan minder files op de weg. Tegen wie praat jij liever in de ochtend? Tegen een niet terug pratende radio? Of tegen je collega die je zo beter leert kennen?

Deel dit bericht:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Reageer op dit artikel