Hou jij van geld besparen, duurzaam reizen en een wedstrijd? Dan kan jouw bedrijf misschien wel de winnaar worden van de mobiliteitsbattle! Vanaf maart gaan verschillende bedrijven uit onze regio de strijd met elkaar aan om ‘Het meest duurzame bedrijf’ te worden. Doet jouw bedrijf ook mee?

Morssinkhof groep, Bolscher, Twence, Trebbe en Landschap Overijssel… Het is slechts een greep uit de deelnemerslijst voor deze inspirerende battle. Zienergie organiseerde de battle al twee keer eerder in Zwolle en mijn werkgever Twente Mobiel was zo onder de indruk van het resultaat, dat ze nu met onze provincie aan de slag zijn gegaan. Door middel van een Ecobox wordt het rijgedrag van de werknemers geregistreerd. Eerder remmen, rustiger rijden en het mijden van de spits leveren allemaal punten op. Daarnaast krijgt de werknemer inzicht in zijn of haar eigen rijgedrag.

Het bedrijf dat na vier maanden de meeste punten heeft, wint de Mobiliteitsbattle 2018. Positieve PR en bewustwording onder de medewerkers behoren beiden tot het prijzenpakket. Maar natuurlijk kan uiteindelijk maar één bedrijf met de titel naar huis gaan. Daarnaast kan elke deelnemer rekenen op een mooie kostenbesparing door lager brandstofgebruik, tot ruim € 230,- per jaar. Deze schatting is gebaseerd op een vorige meting waar € 7.250,- werd bespaard met 62 deelnemers in zes maanden tijd.

Het wedstrijdelement is het belangrijkste (en leukste!) aspect voor de mobiliteitsbattle. Het zorgt voor een positieve competitie tussen collega’s en bedrijven. Men wordt niet afgestraft op slecht gedrag maar beloond door het goede te doen. Daar ben ik dus meteen voor. Kosten voor deelname komen, mede dankzij een bijdrage van de provincie, op 2.500,- per bedrijf van 10 medewerkers. Deze kosten worden ingezet bij het plaatsen van de eco boxen en de voorlichting bij aanvang van de battle.

In maart gaat de battle dan echt van start. Dus je hebt nog maar even om je baas te overtuigen om ook mee te doen. Wil je meer weten dan kun je terecht op www.mobiliteitsbattle.nl. Hier word je ook op de hoogte gehouden van deelnemende bedrijven. Samen gaan we de strijd aan voor een duurzamere wereld waar we kunnen reizen vol plezier en veiligheid.

 

Doe mee!

Deel dit bericht:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Reageer op dit artikel